Το όνομα της οικογένειας Σπέντζα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του στον εμπορικό κόσμο του 17ου αιώνα.
Το Τούρκικο φιρμάνι του Αμπντούλ Χαμίτ ΙΙ δίνει στον προπαππού Θεοχάρη την πρώτη άδεια απόσταξης ούζου στην Πέργαμο της Μικράς Ασίας.
Ο αγωνιστής και οραµατιστής Δηµήτριος Σπέντζας, ανατρέπει τα δεδοµένα και παράγει ούζο στη Μυτιλήνη.
Ο γιός του Γεώργιος Σπέντζας δίνει νέα πνοή στην επιχείρηση κληρονοµώντας µυστικά, προνόµια και πολύτιµες εµπειρίες.
Εγκαινιάζεται η σύγχρονη µονάδα παραγωγής και εµφιάλωσης ούζου, η επιχείρηση ανανεώνει την εµφάνισή της και θέτει νέους υψηλότερους στόχους.
Ο γιός του Γιώργου, ο Δηµήτρης Σπέντζας έχοντας ως παρακαταθήκη την επιτυχηµένη πορεία των προκατόχων της έρχεται µε καινοτόµες ιδέες και πνεύµα ανανέωσης να συνεχίσει την παράδοση. Η επιχείρηση επεκτείνει τη δραστηριότητά της στις αγορές του εξωτερικού και εκσυγχρονίζει την εικόνα των προϊόντων της ανταποκρινόµενη στις ανάγκες της εποχής.